En helt vanlig..?

Ibland finns det fina dagar, ibland finns det snöiga dagar och såklart så finns det ibland en sån här dag som istort sett vart totalt ointressant, saknat allmän mening och ja.. faktiskt skulle gå förbi obemärkt!

Men jag är säkerligen tillbaks här med nått positivt om den, ska bara klura lite..!

(Blundar).

Ps. försök er inte på det här.. Vakna absolut aldrig såhär tidigt.. 04.08 flög man upp i tron över att man missat alarm, skola och gud vet vad och nu är det totalt omöjligt att somna om så därför kan jag ju likaväl skriva en rad eller två här och varför inte köra på en tidig frukost? Äh.. får försöka somna om.


Mitt horoskop har och är en aning intressant just nu, samma sak återkommer hela tiden och det tycks vilja säga nått..

Det är ju som att upptäcka plutonium av misstag!

Funderat skarpt på detta, tänk om alla på jorden skulle fika lite oftare? Tänk vilken bättre värld vi skulle leva i då! Om alla fick sin dagliga bulle så skulle helt klart fler sura miner försvinna och det i sin tur skulle leda till färre krig, ty ack vem vill fejdas och strida när man den fina bullen ivrigt kan få feeda?

Stjärntecken och horoskop går hand i hand, hur mycket ska man dock förlita sig på att dom faktiskt har en charm? Ett relativt intressant ämne som bäddar för tankegång.. Allt ifrån element till planeter, men vanligast måste trots allt just Stjärntecken vara att spås i. Att som ett särskilt stjärntecken sägas vara en typ av människa, ta mig själv som exempel då jag är ett lejon ska jag va ha följande egenskaper:

"Lejonet har länge varit en kraftfull symbol för människan. Tapperhet, mod och ädelhet förknippas gärna med lejonet, och dess forntida betydelse kan vi bara ana, till exempel som förebild till den Egyptiska sfinxen. Lejonet ser sig själv som ledaren och kräver att bli placerad i toppen, både socialt och arbetsmässigt.

Lejonet har ofta ett storslaget sätt, men uppskattas ändå då han är generös och varmhjärtad. Stoltheten och attityden kan dock ibland resultera i ett slösaktigt beteende. Stoltheten kan också göra det svårt för honom att ändra sig när han väl har fattat ett beslut eller skapat sig en uppfattning om något. När han råkar på motstånd eller blir attackerad så ger han inte vika en tum."

På gott och ont förståss, Positiva karaktärsdrag: självhävdande, generös och ledartyp lite kortfattat. Ska vi samtidigt lägga till lite bas info om Elementen, Lejon= Elden = Egenskaper: passion, eldighet, entusiasm, koleriskhet och spontanitet.
Är då detta något som stämmer in på mig själv? Ja vad anser ni...

Dags och vecko horoskop då? Kan det va något som faktiskt kan ha en gnutta sanning i sig? Well, jag skulle anse att det blir lite som man tolkar det själv.. man lägger ihop ett och ett och kommer slutligen fram till att det stämde ju när du väl läst ett horoskop i efterhand, såsom i filmen 21.. Huvudkaraktären finner en konspiration i talet 21 och lägger ihop specialla årtal (tex 1965) på olika sätt så att det alltid blir 21.. Inga regler finns, allt är fritolkat och dåsåklart kan det ju stämma rätt bra med vad som har förutspåtts. Dock får jag lov att erkänna att jag vart med om ett antal gånger då det stämt spökligt bra, att man direkt kan koppla en händelse, ett möte eller en erfarenhet ifrån dagen till det som står skrivet.. så ja, man ska nog ta det där med horoskop med en nypa salt, inte sätta hela sin peng på att och när det där vackra sker som den spår om.. bara njuta av att.


Tänk, en vacker händelse .. Det är ju som att upptäcka plutonium av misstag! Det bara sker av en slump när och där du minst anar det..Men när det väl har skett så har du en sån energi att du skulle kunna spränga berg och driva dig till stordåd.. ja, iallafall tills plutoniumet tar slut eller tills det släcks..

Det blev en blandning av allt möjligt inatt, 00.40, i en extrem kyla.. Så ja, sitter man och njuter, beundrar livets vägar och sätter en tilltro på att framtiden kommer sluta i rätt filosofiskt riktning.

The Boomtown Rats sjunger så speciellt "I don't like mondays" och tidigare idag hade jag hållt med.. men vet ni vad? Hade det inte vart måndag så hade inte det vart en dag närmare till helgen! Och helgen? ja, charm säger jag bara! =)

Hope you enjoyed your stay.


Slow dancing in a burning room.

"Begynnelsestadiet i en kollektiv rörelse bestående av två personer" ,  som så mycket annat här i livet så tåls det att fundera på vad den här texten egentligen menar och det får därmed inleda nattens bravader, vishet äro lärorikt!

Det här med vishet är allt intressant, vem är egentligen klokast, Han som tror sig veta en massa utav värde eller han som vet att han inte vet någonting utav värde? Man kommer långt med lite självinsikt och ödmjukhet och om vi ska låna ett av sokrates visa ord "Människor! den av er är visast som i likhet  med Sokrates vet att han i verkligheten är en nolla i fråga om vishet". Man kommer långt med lite ödmjukhet, självinsikt och med att inte påstå för mycket.

Själv sitter jag här, smått oinspirerad och med ett glas rödvin i handen, jag saknar helt klart nått ikväll.. Energi, dansen, den där inspirationskällan som just nu bara får mig att le..*smile* . Känner mig inte det minsta vis då men trots allt så vet jag att jag inte vet jag att jag inte vet nått viktigt och då borde jag ju egentligen va vis för att jag vet att jag inte vet nått. Komiskt värre, dels så tåls det att påpekas att kvällens favorit helt klart är.. Tiny Dancer - Ben Folds. Underbar version av den klassiska Elton John låten som osökt får mig att tänka på dansen. Nu har det inte blivit något sen Zeke's var i parken och spela men jag hoppas på att det snarast blir nya tillfällen för det.. Har ju trots allt hittat mig en go tävlingspartner och eventuellt en för träning med, tänk!

Tänk, ja en kär gammal vän sade en gång i tiden att "Robin, du tänker för mycket".. idag så har jag väl lärt mig att det inte är fel att tänka, bara man tänker konstruktivt och kanske inte lägger alltför mycket tankar åt samma sak! Framsteg gör vi alla här i världen, även om det bara är ett steg fram och två tillbaks så ska vi se det positiva i att och framhäva det där fina framsteget som så vackert utfördes. Rattlesnake, Wonderwall and Here we go, musiken finns alltid där i bakgrunden. Efter dagens diskussioner har man blivit mer och mer frågvis och kritisk då man lyssnar, låter det trovärdigt? Har låten nått djup? Osv, väldigt intressant trots allt och jag tror att när du väl hittar en favoritlåt som faktiskt klarar av dom där punkterna så kommer den bara bli ännu bättre.. Hur kommer natten sluta? Jadu, No one knows som Queens of the Stone Age så hjärtligt sjunger.

Jag vet vad jag vill och jag hoppas också på att det jag vill är vad jag kommer vilja, även om det kan ta tid att komma dit jag vill.

Ja, jag vill
..








Om att ligga i sängen.

03.00 - Här sitter jag efter att ha studerat den kinesiske filosofen Lin Yutangs fänglande text Om att ligga i sängen, det här är min personliga sammanfattning av det jag läst och tolkat samt egna funderingar kring ämnet.

Filosofi i sen helhet kändes innan som en vetenskap, med svåra termer såsom ismer som fanns för att krångla till allt. Men såhär behöver det inte va, filosofin kan också göra svåra saker lätta, när det kommer till kritan så består ju faktiskt livet utav att äta och sova, möten och avsked, att skratta och gråta, att se till så att sina krukväxter vattnas och man får säkerligen nån gång i livet se sin granne ramla ner från taket med och när våra kära universitetsprofessorer använder vetenskapliga termer för att beskriva dessa händelser i livet så är det enbart en slags akademisk jargon och ett knep för att dölja en sorts andefattighet och oklarhet!

Har du någon gång funderat över det här med att ligga i sin säng? Det är näst intill skrämmande att så få människor inser vilken livsviktig konst det faktiskt är, speciellt när man tar i beaktning att flera stora vetenskapliga och filosofiska upptäckter sker där. Om man ska se den fysiska och andliga meningen med att ligga i sängen, fysiskt så betyder det att man skärmar och drar sig tillbaka inom sig själv och stänger ute världen runtomkring och kroppen intar en speciellt ställning som tillbjuder vila och eftertanke, något som var människa behöver dagligen.
Tydligen finns det med ett visst speciellt sätt att ligga på i sängen som är det lämpligaste och behagligaste för kropp och själ. Konfucius som var en stor livskonstnär låg aldrig utsträckt som en pinne i sängen utan låg alltid ihoprullad på ena sidan. Det måste va något av livets största njutningar livet kan ge att man kan dra upp benen upp under sig i sängen. Att armarnas ställning också har stor betydelse är en självklarhet för att man ska känna den rätta estetiska glädjen och kraften, man kan säga att det är bäst att inte ligga alldeles för lågt med huvudet utan att stötta det med stora mjuka kuddar och sedan lägga armarna (det ena eller båda) under huvudet.

"I denna ställning kan alla diktare dikta odödlig poesi, alla filosofer revolutionera det mänskliga tänkandet och alla vetenskapsmän göra epokgörande uppfinningar" / Lin Yutang

Filosofi är väldigt gripande och fängslande får jag lov att påpeka, jag som person passar bra ihop med ett sådant ämne och det här är säkerligen bara en början på flera filosofiska texter som man kommer analysera, ta till sig och njuta av, nu hoppas jag bara att den här Om att ligga i sängen texten också bidrar till att en positiv energi sprids vidare, så njut. =)

Faith.

Klockan 05.06, en alltför munter gosse sitter här bakom datorn med energi som sorgligt nog visade sig inte va bra för sömnen, Well we aint gonna complain here atleast. George michael's Faith fick bli nattens inspiration, en skön låt som man faktiskt inte kan sluta le lite extra till =). Helgen har vart mys och jag får ju lov o inkludera dagarna innan helgen med i detta härliga sammanhang. Dans, mys, o musik känns alltid som en höjdare och det är väl nått av det man brinner för.
Oh, måste ju få berätta att det faktiskt är på g nu, jag o en goer tos ska faktiskt tävlingsdansa.. Jag har saknat detta nått så innerligt om jag ska va ärlig, då det har varit år (minst sagt) sedan man gjorde det, tänk..!

"It is the greatest shot of adrenaline to be doing what you have wanted to do so badly"
/Charles Lindbergh

"Sometimes, you want those special moments to last forever, but if you look back at them, you'll notice that they always be there, in slowmotion playing close to you.. in your heart."
/ Robin Hermansson

Well, I've got my moments.. and I'm so totally looking forward to see what they will lead me. Oh förresten, sov så gott!

Du, Jag och Robin..

Robin, du behöver verkligen göra nått åt det här. Klockan är 04:09, du är dödstrött men ändå så tycks du undvika att få din behövliga sömn. Visst, Jag finner med att inspirationen alltid är på topp vid den här tidpunkten på natten men du behöver få vila och bibehålla din energi så att du kan vakna upp med ett leende och sprida den här positiva andan som du så tappart försöker göra var dag. Anledning till att det har blivit såhär har inte passerat förbi obemärkt men är det inte så att det ändå är rätt vackert? Känn efter vad det egentligen betyder och jag lovar att det genast kommer bli nått du kommer uppskatta och hålla nära hjärtat.


.. så Du, Jag och Robin gå och lägg dig nu och dröm det där underbara och du ska se att en dag, ja..
Sometimes you just gotta have a little faith and wait for that special dream to happen.




Ibland behöver även den bästa ett litet peptalk med sig själv för att få rätsida allt.


Overkill - 2010

"I cant get to sleep, I think about the implications of diving in to deep and possibly the complications."

2010 - Måndag - 04.00

Inspirationen finns här igen, därav att man inte kan sova. Om det skulle va på gott eller ont är en annan femma, men nu var det ett tag sen jag uppdaterade denna bloggen så det gäller väl att ta tillfället i akt och göra det bästa av situationen.
Nytt år som i sin tur leder till nya utmaningar att ta till sig. Allt tog fart under Augusti 2009 och sen dess har det bara vart som en dans. Det är väldigt intressant när man kollar tillbaks på livet, speciellt på hur man var då och jämför nu och ser en utveckling utan dess like, me like. Jag har alltid haft en drivkraft som vart beroende av en viss känsla, mer och mer har man känt att den faktiskt har funnits där utan that feeling men när det väl dyker upp, så märker man direkt att man faktiskt skulle kunna bestiga berg.
Men at Work håller mig sällskap "Overkill" för att specifiera mig just nu, underbar låt som passar otroligt bra vid det här klockslaget. Påtal om klockslag, Årets nyårsfirande var helt kanon, underbart och mysigt på samma gång, tack till er alla som bidrog till att det blev som det blev. Julafton blev med en hit, även fast den slutade väldigt annorlunda och oväntat men man ska ju absolut inte klaga.
Livet tycks vrida och vända sig fram och tillbaka hela tiden, gäller att ta vara på stunderna som finns där och göra det bästa av situationen, helt klart finns det speciella saker just nu som man helt enkelt brinner för.

Och slutligen ett litet tips: Lär dig se det vackra i din omgivning, den dagen du lär dig det kommer du alltid vara omgiven av charm!

Håll tummarna för att 2010 börjar som jag vill..

RSS 2.0