Livets godisaffär.

När man är som ett barn i en godisaffär där allt har en smak utav romrussin, det smakar hemskt men man vill ändå ta en tugga för det är ju trots allt godis och vilket barn kan motstå det?

En bit i godisaffären innehåller däremot nått sött, ljuvligt och smakar underbart gott. Det är just den här biten alla barn vill åt, vem hade inte hellre valt det söta framför romrussin?

Men hur ska man veta vilken bit som är den söta och ljuvliga och inte innehåller smaken av romrussin?
Godisbitarna finns i olika skepnad och form, en del kan va tjocka, en del smala. En del långa och en del korta. Det finns inga innehållsförteckningar som klargör klart och tydligt vad just den där biten innehåller.
Allt du har att gå efter är ett namn, ett utseende och sedan är det upp till dig att ta reda på hur den smakar.

Säg mig, hur ska man då finna den söta, ljuvliga biten?

Det finns en liten chans att den första biten du tar kommer va den ljuvligt goda biten, att den andra kommer va det, osv. Du måste dock hela tiden va beredd på att det kan va en romrussin som döljer sig bakom den vackra formen, du måste va beredd på att få dina förväntningar krossade och bli besviken. Det hör till jakten på den ljuvliga godsaken, att hela tiden bli besviken för att sedan försöka på nytt. Tills den dagen då du finner den, denna oerhört ljuvliga känsla av att finna smaken av det söta istället för bitter romrussin.

Den dagen du finner just den biten så vill du att den första tuggan ska vara för evigt, du vill självklart inte äta upp den alltför snabbt utan spar på den, njuter och drar ut på processen så långt det bara går, ända tills den inte finns kvar..

Jag hoppas att du, kära läsare en dag ska finna denna bit.

Ps. Du vet den där ljuva biten? Den är olika för alla.. Den biten som för ett barn smakar romrussin kan för ett annat smaka underbart, men när du väl finner den.. se till att njuta av att länge..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0